Соопштенија

Струшки вечери на поезијата

13.09.2016 година


Наградата „Стојан Христов“ која ја доделува Агенцијата за иселеништво на Република Македонија во соработка со Струшките вечери на поезијата, оваа година беше доделена на поетесата Искра Пенева за нејзината збирка поезија „Некаде помеѓу“ на 55 -тата по ред манифестација на Струшки вечери на поезија, на 26 август 2016 г. во Калишта, Струга.
Во рамките на надлежноста за помагањето на културниот развој на иселениците од Македонија, со оваа награда, Агенцијата за иселеништво има за цел да ги мотивира поетите иселеници од Македонија да творат на мајчин јазик, да го негуват, чуват и да го пренесуват на идните генерации.
Честитки до младата поетеса Искра Пенева од Белград

.