Соопштенија

Летна школа по македонски јазик 2016

13.09.2016 годинаОд 27 јули- 2 август во Охрид, во организација на Агенцијата за иселеништво на Република Македонија се реализираше Летна школа по македонски јазик за деца на наши иселеници. Часови по македонски јазик одржуваше проф. Милка Тримчевска, а групата беше под водство на проф.Зоран Мицковски и Мариа Матас од Загреб. Децата покрај тоа што следеа настава по македонски јазик се дружеа и се запознаа со убавините на охридскиот крај.

.